Κολοκυθόπιτα Γλυκιά

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • ½-1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • 2 αυγά

  • 1-2 κ.γ. κανέλα

  • Λίγο λάδι

  • Σταφίδες

  • Για το πασπάλισμα:
  • Άχνη ζάχαρη

  • Κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε όσες σταφίδες θέλουμε και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο και κάνουμε μερικές χαραγματιές.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
  • Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα.