Κολοκυθόπιτα Γλυκιά
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
2 φύλλα σφολιάτας
- Για τη γέμιση:
1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½-1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1-2 κ.γ. κανέλα
Λίγο λάδι
Σταφίδες
- Για το πασπάλισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε όσες σταφίδες θέλουμε και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο και κάνουμε μερικές χαραγματιές.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Αξιολόγησε