Muffins με Σπανάκι

Muffins με Σπανάκι

Recipe by Maria MermΚατηγορία: Cupcakes – Muffins
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • 200γρ. σπανάκι (κομμένο σε μικρά κομματάκια)

  • 200γρ. φέτα

  • 300γρ. αλεύρι

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

  • 80ml ελαιόλαδο

  • 300ml γάλα

  • Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα φορμάκια ή τα βουτυρώνουμε καλά.
  • Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα). Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους.