Muffins με Σπανάκι
Κατηγορία: Cupcakes – MuffinsΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
200γρ. σπανάκι (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
200γρ. φέτα
300γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
80ml ελαιόλαδο
300ml γάλα
Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα φορμάκια ή τα βουτυρώνουμε καλά.
- Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα). Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους.
Αξιολόγησε