Παραδοσιακή Κοτόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΜερίδες
8
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
50
λεπτάΣυστατικά
- Για τη γέμιση:
2 στήθη κοτόπουλου
4 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
- Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι
Λίγο αλάτι
3 κ.σ. λάδι
Νερό
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στο φούρνο με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ρίγανη.
- Βάζουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
- Για το φύλλο:
- Με τα υλικά για το φύλλο φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε 3 φύλλα.
- Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τα 2 φύλλα κάτω (λαδώνοντας τα ενδιάμεσα), απλώνουμε τη γέμιση και το τρίτο φύλλο πάνω.
- Χαράζουμε την πίτα, την περνάμε με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου.
Αξιολόγησε