Παραδοσιακή Κοτόπιτα

Παραδοσιακή Κοτόπιτα

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη γέμιση:
  • 2 στήθη κοτόπουλου

  • 4 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

  • 1 κούπα κεφαλοτύρι

  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

  • 2 αυγά

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Λίγο λάδι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Για το φύλλο:
  • 500γρ. αλεύρι

  • Λίγο αλάτι

  • 3 κ.σ. λάδι

  • Νερό

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στο φούρνο με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ρίγανη.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
  • Για το φύλλο:
  • Με τα υλικά για το φύλλο φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε 3 φύλλα.
  • Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τα 2 φύλλα κάτω (λαδώνοντας τα ενδιάμεσα), απλώνουμε τη γέμιση και το τρίτο φύλλο πάνω.
  • Χαράζουμε την πίτα, την περνάμε με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.Παραδοσιακή Κοτόπιτα
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου.