Νηστίσιμα Ελιοπιτάκια
Κατηγορία: Νηστίσιμα, Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
6
λεπτάΜαγείρεμα
29
λεπτάΦούσκωμα
30
λεπτάΣυστατικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι νερό {ή γάλα εκτός νηστείας}
1 φακελάκι μαγιά
Ελιές ψιλοκομμένες
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό ζυμαράκι αλλά ελαστικό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακετεύουμε, να μην γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα.
- Το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
- Κάνουμε μπαλίτσες την ζύμη και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να κάνουμε και άλλη γέμιση αν θέλουμε: σταφίδες ή τυρί ή ζαμπόν, κασέρι ή σταγόνες σοκολάτας κλπ
Η συνταγή είναι της Αναστασία Θεοχαροπούλου και το www.dolmadaki.gr
Αξιολόγησε