Πολίτικο
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
35
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
250γρ. ζάχαρη
250ml νερό
- Για τη βάση:
250γρ. ζάχαρη
150γρ. σπορέλαιο
4 αυγά
150γρ. ινδοκάρυδο
1 βανίλια
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150γρ. βούτυρο
250γρ. γιαούρτι
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- Για την κρέμα:
1450ml γάλα
250γρ. ζάχαρη
4 αυγά
72γρ. κορν φλάουρ
½ βανίλια
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη βάση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και χτυπάμε.
- Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα και μετά βάζουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
- Βάζουμε την κρέμα πίσω στη φωτιά και μόλις κάνει μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμη.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε το πολίτικο με κανέλα.

Αξιολόγησε