Πολίτικο

Πολίτικο

Recipe by Andriana AntoniouΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

35

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 250γρ. ζάχαρη

  • 250ml νερό

  • Για τη βάση:
  • 250γρ. ζάχαρη

  • 150γρ. σπορέλαιο

  • 4 αυγά

  • 150γρ. ινδοκάρυδο

  • 1 βανίλια

  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 150γρ. βούτυρο

  • 250γρ. γιαούρτι

  • 250γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • Για την κρέμα:
  • 1450ml γάλα

  • 250γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 72γρ. κορν φλάουρ

  • ½ βανίλια

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τη βάση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και χτυπάμε.
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα και μετά βάζουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Βάζουμε την κρέμα πίσω στη φωτιά και μόλις κάνει μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμη.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε το πολίτικο με κανέλα.
Πολίτικο