Πτι Φουρ

Πτι Φουρ

Recipe by Κατερινα ΤογιαΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή αλεύρι μαλακό

  • 320γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200γρ. άχνη ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • Ελάχιστο αλάτι

  • Για τη γέμιση:
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας

  • Για την επικάλυψη (επιλέγουμε όποια θέλουμε):
  • Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος

  • Τρούφα χρωματιστή

  • Τρούφα σοκολάτας

  • Τριμμένο ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μείγμα σαν κρέμα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά, να μην βγει αέρας και έτσι θα γίνουν αφράτα χωρίς πολύ ανακάτεμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή μπροστά.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Κρατάμε όρθιο το κορνέ, το πατάμε να βγει το μείγμα στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε (όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν).
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 15-20 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ανά δυο τα γεμίζουμε και τα κολλάμε μεταξύ τους, το μισό βουτάμε στη σοκολάτα και ύστερα σε μια από τις τρούφες.
  • Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.