Πτι Φουρ
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
- Για τα μπισκότα:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή αλεύρι μαλακό
320γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
Ελάχιστο αλάτι
- Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας
- Για την επικάλυψη (επιλέγουμε όποια θέλουμε):
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
Τρούφα χρωματιστή
Τρούφα σοκολάτας
Τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μείγμα σαν κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά, να μην βγει αέρας και έτσι θα γίνουν αφράτα χωρίς πολύ ανακάτεμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή μπροστά.
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Κρατάμε όρθιο το κορνέ, το πατάμε να βγει το μείγμα στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε (όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν).
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 15-20 λεπτά.
- Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανά δυο τα γεμίζουμε και τα κολλάμε μεταξύ τους, το μισό βουτάμε στη σοκολάτα και ύστερα σε μια από τις τρούφες.
- Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Αξιολόγησε