Ραγισμένα Μπισκότα
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
12
λεπτάΑναμονή
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
150γρ. ζάχαρη καστανή
5 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για το τύλιγμα:
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχώς χτυπάμε.
- Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
- Βάζουμε το μείγμα, όπως είναι με το μπολ, στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τυλίγουμε με την άχνη.
- Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 12 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι, για να διατηρούνται μαλακά.
Αξιολόγησε