Ραγισμένα Μπισκότα

Ραγισμένα Μπισκότα

Recipe by ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΗΛΙΟΥΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

12

λεπτά
Αναμονή

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή

  • 5 κ.σ. σπορέλαιο

  • 1/2 κούπα κακάο

  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 πρέζα κανέλα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για το τύλιγμα:
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχώς χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
  • Βάζουμε το μείγμα, όπως είναι με το μπολ, στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τυλίγουμε με την άχνη.
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 12 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι, για να διατηρούνται μαλακά.