Τούρτα Παγωτό Vienneta

Τούρτα Παγωτό Vienneta

Recipe by Χριστίνα ΚονσουλαΚατηγορία: Παγωτά
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 500ml κρέμα γάλακτος

  • Ζαχαρούχο

  • Κουβερτούρα

  • Μαρμελάδα

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε λαδόκολλα και σχεδιάζουμε έξι φορές τον πάτο από την μακρόστενη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε πάνω στα περιγράμματα της λαδόκολλας, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος αλλά όχι να σφίξει.
  • Ρίχνουμε όσο ζαχαρούχο θέλουμε, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε.
  • Παίρνουμε την φόρμα του κέικ, βγάζουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε την πρώτη πλάκα σοκολάτας, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας.
  • Επαναλαμβάνουμε για άλλες 5 φορές μέχρι να τελειώσουν οι πλάκες σοκολάτας. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για να κρυώσει το παγωτό μας.
  • Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα τις αρεσκείας μας.