Τούρτα Παγωτό

Τούρτα Παγωτό

Recipe by Στέλλα ΧατζοπούλουΚατηγορία: Παγωτά
Προετοιμασία

1

hour 

30

λεπτά
Ψήσιμο

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά

  • 6 κ.σ. ζάχαρη

  • 6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 4 κ.σ. κακάο

  • 4 κ.σ. σπορέλαιο

  • 1 βανίλια

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για το σιρόπι:
  • 1,5 κούπα ζάχαρη

  • 1,5 κούπα νερό

  • 1 βανίλια

  • 1 ξύλο κανέλα

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή γλυκόζη

  • Για την κρέμα:
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος πράσινη, κρύα από το ψυγείο

  • 1 ζαχαρούχο, κρύο από το ψυγείο

  • 1 μικρό εβαπορέ, κρύο από το ψυγείο

  • 2 βανίλιες

  • 5 κ.σ. κακάο

  • Λίγο εβαπορέ

  • Για το γαρνίρισμα:
  • Μπισκότα Oreo

  • Νιφάδες σοκολάτας

  • Σαντιγί

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε και την βανίλια.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε όγκο από το φούσκωμα τους.
  • Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30cm.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα και πρέπει να βγαίνει στεγνή).
  • Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε στο μίξερ, στην δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το εβαπορέ, την βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Κρατάμε λίγο από την κρέμα και στην υπόλοιπη βάζουμε το κακάο που έχουμε διαλύσει πρώτα σε λίγο εβαπορέ και χτυπάμε να ενσωματωθεί και να γίνει μια σοκολατένια κρέμα.
  • Συναρμολόγηση:
  • Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το καυτό παντεσπάνι.
  • Αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την λευκή κρέμα.
  • Σπάμε μερικά μπισκότα Oreo από πάνω.
  • Ανάμεσα στις 2 στρώσεις μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Π.χ. διάφορα σιρόπια (βύσσινο ή σοκολάτα) ή διάφορα γλυκά κουταλιού (κεράσει, συκαλάκι, περγαμόντο σε κομμάτια κλπ)
  • Στρώνουμε από πάνω την σοκολατένια κρέμα.
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από πάνω. Να τρίψετε μπισκότα, να τα βάλετε ολόκληρα, να βάλετε σαντιγί, νιφάδες σοκολάτας κλπ
Τούρτα Παγωτό