Τούρτα Σοκολατίνα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Χυμός από ½ λεμόνι
- Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
130γρ. ζάχαρη
130γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
30γρ. κακάο
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
250γρ. ζάχαρη
50γρ. κακάο
100γρ. κορν φλάουρ
125γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
- Για το γλάσο:
1 κουβερτούρα
Λίγο εβαπορέ
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να πήξουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Για το γλάσο:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι κουβερτούρα με πολύ λίγο εβαπορέ, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί και προσθέτουμε σιγά σιγά εβαπορέ μέχρι να γίνει ρευστή και να μην κολλάει στον πάτο. Το γλάσο δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό για να κάτσει πάνω στην τούρτα.
- Για την συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια στα τρία. Ξύνουμε την επιφάνεια για να απορροφήσει το σιρόπι.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και απλώνουμε την μισή κρέμα.
- Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και βάζουμε το άλλο μισό της κρέμας.
- Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και το περιχύνουμε με το γλάσο.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω