Δίχρωμο Ραβανί

Δίχρωμο Ραβανί

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • 3 ποτήρια νερό

  • Για τη βάση:
  • 8 αυγά χωρισμένα

  • 8 κ.σ. φρυγανιά

  • 8 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

  • 1½ κούπα τσαγιού καρύδι τριμμένο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • Λίγο μοσχοκάρυδο

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά

  • 6 κ.σ. ζάχαρη

  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι

  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

  • 3 βανίλιες

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τη βάση:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά τη μαρέγκα.
  • Για το παντεσπάνι:
  • Το φτιάχνουμε με την ίδια διαδικασία.
  • Για το ψήσιμο:
  • Σε ένα ταψί διαμέτρου 38εκ. βάζουμε το μείγμα για τη βάση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.
  • Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω το μείγμα για παντεσπάνι.
  • Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Στο τέλος το σιροπιάζουμε ρίχνοντας κρύο σιρόπι σε χλιαρό γλυκό.