Δίχρωμο Ραβανί
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
- Για τη βάση:
8 αυγά χωρισμένα
8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1½ κούπα τσαγιού καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
- Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη βάση:
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά τη μαρέγκα.
- Για το παντεσπάνι:
- Το φτιάχνουμε με την ίδια διαδικασία.
- Για το ψήσιμο:
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 38εκ. βάζουμε το μείγμα για τη βάση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.
- Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω το μείγμα για παντεσπάνι.
- Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Στο τέλος το σιροπιάζουμε ρίχνοντας κρύο σιρόπι σε χλιαρό γλυκό.
Αξιολόγησε