Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη σοκολατόπιτα:
  • 2 βιτάμ

  • 600γρ. κουβερτούρα

  • 10 αυγά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • Για τη διακόσμηση:
  • Σαντιγί

  • Πολύχρωμα srpingls

  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, την λιωμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα προς τα κάτω.
  • Όταν ενσωματωθούν τα υλικά το βάζουμε σε πυρέξ.
  • Ψήνουμε μέσα σε ταψί γεμάτο νερό κατά ¾, για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Την αφήνουμε και 4-5 λεπτά με κλειστό φούρνο.
  • Όταν κρυώσει σοκολατόπιτα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
  • Ετοιμάζουμε λίγη σαντιγί και τη βάζουμε πάνω στα κομμάτια της σοκολατόπιτας.
  • Στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και αστεράκια από σοκολάτα.

Σημειώσεις

  • Η συνταγή για την σοκολατόπιτα είναι της Menia Pouliassi.