Σοκολατοπιτάκια
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για τη σοκολατόπιτα:
2 βιτάμ
600γρ. κουβερτούρα
10 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
- Για τη διακόσμηση:
Σαντιγί
Πολύχρωμα srpingls
Κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, την λιωμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα προς τα κάτω.
- Όταν ενσωματωθούν τα υλικά το βάζουμε σε πυρέξ.
- Ψήνουμε μέσα σε ταψί γεμάτο νερό κατά ¾, για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Την αφήνουμε και 4-5 λεπτά με κλειστό φούρνο.
- Όταν κρυώσει σοκολατόπιτα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
- Ετοιμάζουμε λίγη σαντιγί και τη βάζουμε πάνω στα κομμάτια της σοκολατόπιτας.
- Στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και αστεράκια από σοκολάτα.
Σημειώσεις
- Η συνταγή για την σοκολατόπιτα είναι της Menia Pouliassi.
Αξιολόγησε