Ντόνατς Φούρνου

Ντόνατς Φούρνου

Recipe by Litsa ZiourkaΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Μερίδες

20

μερίδες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά
Φούσκωμα

90

λεπτά

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • περίπου 600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή και ελαστική)

  • Μαρμελάδα ή μερέντα, για γέμιση.

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.
  • Κάνουμε μπαλάκια – βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια. Τα ανοίγουμε, γεμίζουμε με μερέντα ή μαρμελαδα, τα κλείνουμε σαν πουγκιά και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Τα αφήνουμε πάλι μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  • Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο να γυαλίσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.