Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυρί Κρέμα

Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυρί Κρέμα

Recipe by Ianthi KritikouΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 350γρ. καρότο

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

  • 180ml λάδι

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι

  • 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

  • Για το γλάσο:
  • 250γρ. τυρί κρέμα

  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα

  • 200γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και πηχτό.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το γάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει.
  • Βγάζουμε το κέικ απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν βάλουμε το γλάσο.
  • Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Φυλάμε το κέικ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυρί Κρέμα