Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυρί Κρέμα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hour10
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350γρ. καρότο
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
180ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Για το γλάσο:
250γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας γάλα
200γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και πηχτό.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το γάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει.
- Βγάζουμε το κέικ απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν βάλουμε το γλάσο.
- Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Φυλάμε το κέικ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Αξιολόγησε