Κέικ με Μπισκότα Double Oreo

Κέικ με Μπισκότα Double Oreo

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο μαργαρίνη

  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 2 κ.σ. ρούμι μαύρο

  • 5 αυγά

  • 1 πακέτο μπισκότα Oreo για το κέικ και έξτρα αν θέλετε να βάλετε από πάνω για στολισμό

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

  • 1 1/2 κ.σ. κακάο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 βανίλιες

  • 1 γλάσο, έτοιμο

Εκτέλεση

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ρούμι, το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε τα 100γρ. μπισκότα στο μούλτι να γίνουν τρίμμα. Τα υπόλοιπα τα σπάμε σε πιο μεγάλα κομμάτια, τα ρίχνουμε όλα στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και το περιχύνουμε χλιαρό πάνω στο κέικ.
Κέικ με Μπισκότα Double Oreo