Μηλοπαστάκια

Μηλοπαστάκια

Recipe by Calliopi Ntekoume Κατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100ml αραβοσιτέλαιο

  • 350γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 2 βανίλιες

  • 4 αυγά

  • 250γρ. ζάχαρη

  • 120ml γάλα

  • Για τη γέμιση:
  • 5 κόκκινα μήλα

  • 70γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο

  • ¼ κ.γ. τζίντζερ

  • Για το γλάσο:
  • 400γρ. χυμό μήλου

  • 40γρ. κορν φλάουρ

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • Για το πασπάλισμα:
  • Καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και τέλος εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
    Αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη γέμιση:
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο μούλτι.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για το στήσιμο του γλυκού:
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ταψί μεγέθους 25×35εκ.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ και ισιώνουμε απαλά με τη μαρίζ.
  • Απλώνουμε τα μήλα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη τελευταία σκάλα του φούρνου, για 45-50 λεπτά.
  • Μόλις το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Για το γλάσο βράζουμε το χυμό μήλου με το κορν φλάουρ και την κανέλα, μέχρι να δέσει. Μόλις πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μόλις κρυώσει ελαφρά το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.