Μηλοπαστάκια
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
50
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100ml αραβοσιτέλαιο
350γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 βανίλιες
4 αυγά
250γρ. ζάχαρη
120ml γάλα
- Για τη γέμιση:
5 κόκκινα μήλα
70γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
¼ κ.γ. τζίντζερ
- Για το γλάσο:
400γρ. χυμό μήλου
40γρ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. κανέλα
- Για το πασπάλισμα:
Καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και τέλος εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Αφήνουμε στην άκρη. - Για τη γέμιση:
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο μούλτι.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Για το στήσιμο του γλυκού:
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ταψί μεγέθους 25×35εκ.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ και ισιώνουμε απαλά με τη μαρίζ.
- Απλώνουμε τα μήλα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη τελευταία σκάλα του φούρνου, για 45-50 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Για το γλάσο βράζουμε το χυμό μήλου με το κορν φλάουρ και την κανέλα, μέχρι να δέσει. Μόλις πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει ελαφρά το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.
Αξιολόγησε