Ναπολέων
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
15
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
80γρ. ζάχαρη
2 αυγά
100ml γάλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
2 κ.γ. αμμωνία
500γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
- Για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
9 κ.σ. κάστερ πάουντερ
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την αμμωνία και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και την ανοίγουμε με έναν πλάστη στο μέγεθος του ταψιού.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
- Ψήνουμε ξεχωριστά ένα ένα τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά.
- Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Για το στήσιμο του γλυκού:
- Χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι τσέρκι.
- Βάζουμε εναλλάξ τα φύλλα και την κρέμα. Από πάνω τελειώνουμε με κρέμα.
- Για την διακόσμηση μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει.
Αξιολόγησε