Ναπολέων

Ναπολέων

Recipe by Maria TerzidouΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 80γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 100ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

  • 2 κ.γ. αμμωνία

  • 500γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για την κρέμα:
  • 2 λίτρα γάλα

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 9 κ.σ. κάστερ πάουντερ

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την αμμωνία και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και την ανοίγουμε με έναν πλάστη στο μέγεθος του ταψιού.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
  • Ψήνουμε ξεχωριστά ένα ένα τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Για το στήσιμο του γλυκού:
  • Χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι τσέρκι.
  • Βάζουμε εναλλάξ τα φύλλα και την κρέμα. Από πάνω τελειώνουμε με κρέμα.
  • Για την διακόσμηση μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει.
Ναπολέων