Ραβανί Πολίτικο

Ραβανί Πολίτικο

Recipe by Nikos Basileia RapthsΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά
Ψυγείο

60

λεπτά

Συστατικά

  • 6 αυγά

  • 250γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

  • Για την κρέμα:
  • 2 κρόκους

  • 4 κ.σ. ζάχαρη

  • 1200ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 9 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • Για το σιρόπι:
  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 ξύλα κανέλας

  • Χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το ραβανί:
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες και στο τέλος το σιμιγδάλι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 450ml από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα το μεταφέρουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μία αφράτη κρέμα.
  • Σιροπιάζουμε το ραβανί.
  • Βάζουμε στο ραβανί τη κρέμα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια μαρίζ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε