Σπανακοτυροπιτάκια Στριφτά
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
58
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζεστό γάλα
150γρ. βούτυρο
1 μαγιά φρέσκια
2 αυγά (τον 1 κρόκο για άλειμμα)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
5 κούπες αλεύρι περίπου, να γίνει μια μαλακή ζύμη
- Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι
300γρ. φέτα
Αλάτι
Λίγο άνηθο
Λίγο λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη φέτα.
- Δεν προσθέτουμε νερό. Όσο νερό βγάλει το στραγγίζουμε.
- Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να πλάθεται.
- Ανοίγουμε με το πλάστη μακρόστενα κομμάτια περίπου 10εκ. πλάτος και 30-35εκ. μήκος.
- Προσθέτουμε τη γέμιση, τυλίγουμε και το στρίβουμε.
- Τα αλείφουμε με το αυγό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
Αξιολόγησε