Σπανακοτυροπιτάκια Στριφτά

Σπανακοτυροπιτάκια Στριφτά

Recipe by Jenia KampakakiΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

58

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 ποτήρι ζεστό γάλα

  • 150γρ. βούτυρο

  • 1 μαγιά φρέσκια

  • 2 αυγά (τον 1 κρόκο για άλειμμα)

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 5 κούπες αλεύρι περίπου, να γίνει μια μαλακή ζύμη

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι

  • 1 κρεμμύδι

  • 300γρ. φέτα

  • Αλάτι

  • Λίγο άνηθο

  • Λίγο λάδι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη φέτα.
  • Δεν προσθέτουμε νερό. Όσο νερό βγάλει το στραγγίζουμε.
  • Για τη ζύμη:
  • Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να πλάθεται.
  • Ανοίγουμε με το πλάστη μακρόστενα κομμάτια περίπου 10εκ. πλάτος και 30-35εκ. μήκος.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση, τυλίγουμε και το στρίβουμε.Σπανακοτυροπιτάκια Στριφτά
  • Τα αλείφουμε με το αυγό.Σπανακοτυροπιτάκια Στριφτά
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.