Τυροπιτάκια Κουρού
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
500γρ. γάλα ζεστό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ λιωμένο
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει
- Για τη γέμιση:
Φέτα
- Για την επάλειψη:
Αυγό
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, το ηλιέλαιο, το βιτάμ, τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, ανοίγουμε μικρό φύλλο, βάζουμε στο κέντρο τη θρυμματισμένη φέτα, διπλώνουμε το φύλλο και πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά το πιτάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
Σημειώσεις
- Η ζύμη είναι τριφτή, ακριβώς όπως η Κουρού.
Αξιολόγησε