Χωριάτικο Φύλλο για Πίτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Λίγο αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει
Λάδι
Γέμιση της επιλογής μας
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, μαλακή.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα.
- Βάζουμε 4 φύλλα κάτω, τα οποία ραντίζουμε με λάδι κάθε ένα.
- Απλώνουμε στη μέση τη γέμιση (ότι γέμιση θέλουμε).
- Βάζουμε 3 φύλλα πάνω, τα οποία ραντίζουμε με λάδι κάθε ένα.
- Με ένα μαχαίρι, με την ανάποδη μεριά, χαράζουμε τη πίτα (όχι μέχρι κάτω).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
- Όταν ψηθεί, για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και είναι έτοιμη.
Αξιολόγησε