Κορμός με Λευκή Σοκολάτα
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
25
λεπτάΣυστατικά
1 ζαχαρούχο
100γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360γρ. κουβερτούρα λευκή
300γρ. καρύδια
1 πρέζα αλάτι
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Μαύρη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, το αλάτι και σπασμένα μπισκότα πτι μπερ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει πρώτα μεμβράνη. Πιέζουμε καλά το μείγμα να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό και γαρνίρουμε με μαύρη σοκολάτα.
Αξιολόγησε